Een grove 10 jaar geleden liep mijn leven, wat ik altijd zo netjes onder controle probeerde te houden, opeens enorm uit de hand. Er gebeurde van alles wat ik niet had voorzien, en erger nog, niet met denken op kon lossen. Ik heb hier echt mijn hoofd over gebroken, letterlijk, ik heb super veel spanningshoofdpijn gehad, het enige wat mijn denken tijdelijk tot halt kon roepen.

Ergens daar ben ik gaan begrijpen ik dat ik moest leren ontspannen, uiteindelijk kwam ik op internet terecht en zocht ‘hoe ontspan je?’ Serieus, dit was mijn Google opdracht!

In de daaropvolgende weken deed ik veel bodyscans en meditaties die ik op youtube vond.

Ik leerde voor het eerst ook aanwezig te zijn in mijn lichaam en te voelen in plaats van alleen maar te denken. Binnen een aantal weken merkte ik super veel effect, mijn hoofd was rustiger en ik was minder angstig. Ook begon ik alle spanning in mijn lichaam op te merken en zo kwam het dat ik niet veel later mijn eerst yogales kreeg.

Door de yoga, de lichaamsscans en de meditatie kreeg ik weer contact met mijn lichaam en ik voelde dat ik sterker, flexibeler en stabieler werd. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

Er is veel gebeurd sinds yoga voor het eerst op mijn pad kwam. Ik heb een cursus mindfulness gevolgd, ik ben afgereisd naar Thailand om als vrijwilliger te werken bij een mindfullrecovery-centrum voor mensen met verslavingsproblematiek, depressie, stress en burn-out, ik ben naar India gegaan voor mijn yoga teacher-training, ik heb deelgenomen aan een tiendaagse stiltemeditatie, ik heb mijn medische en psychosociale basiskennis gehaald, ik heb een opleiding lichaamsgerichte coaching gedaan, en nog vele cursussen en workshops gevolgd. Allemaal dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze zou durven of kunnen.

Yoga heeft de manier waarop ik kijk naar mijzelf en de wereld om mij heen op een positieve manier veranderd. Het heeft me doen beseffen dat in een wereld die constant veranderd en in beweging is, alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is…

In mijn lessen ga je aan de slag met je lichaam, het doel hoeft helemaal niet te zijn om zo sterk of lenig mogelijk te worden (dit mag natuurlijk wel een doel zijn). Wel zoek je je grenzen op, zowel fysiek als mentaal. Soms moet je simpel gezegd doorademen en op andere momenten moet je gas terugnemen en leren luisteren naar de grens die je lijf aangeeft. Dit alles doe je binnen je eigen mogelijkheden.

Ik hoop in mijn lessen te kunnen delen wat ik tot nu toe heb geleerd en jullie te inspireren om zelf ook meer te ontdekken over yoga en de werking van (jouw) lichaam en geest.

PS. Je bent ook van harte welkom als je je tenen niet aan kan raken!

Wil je yoga met mij beoefenen?