laat een yogahouding zien

Functionele yoga wat houdt dat in?
Ik begeleid je maar jij bent leidend.

Ik geef yoga op een rustige en persoonlijke manier.
Mijn lessen zijn laagdrempelig, gevarieerd en voor iedereen.
Je hoeft niet van elastiek te zijn of op je hoofd te kunnen staan, dit mag overigens wel.

Ik begeleid je door de houdingen en help je te ontdekken wat bij je past.
Maar uiteindelijk ben jij de expert als het gaat over je eigen lichaam.
Ik kan je van alles vertellen over yoga en de houdingen, en dat doe ik ook, maar uiteindelijk ben jij de enige die kan voelen wat er gebeurt in jouw lichaam.
Vanuit hier gaan we opzoek naar het vinden van een balans tussen inspanning en moeiteloosheid. Je kan fysiek uitgedaagd worden zonder over de grenzen die je lichaam aangeeft heen te gaan.

 

Iedere les kan als een soort ontdekkingsreis door je lichaam zijn, jij gaat opzoek naar wat goed voelt en waar je grenzen liggen. Wellicht merk je dan met verloop van tijd ook op waar je veel of weinig kracht hebt in je lichaam en waar je veel of weinig flexibiliteit hebt in je lichaam. Door dit helder te krijgen kunnen we ook steeds meer naar de balans gaan zoeken tussen je actieve en passieve bewegingsbereik met als resultaat mobiliteit.

Ik zal een voorbeeld geven; Als ik op mijn rug ga liggen en ik haal mijn gestrekte been naar mij toe met de kracht van mijn been dan is dat mijn actieve bewegingsbereik. Als ik vervolgens een riem pak om mijn (ontspannen) been nog wat verder naar me toe te halen dan is dat mijn passieve bewegingsbereik. Het gebied tussen deze 2 in is waar ik het meest vatbaar ben voor blessures, daar waar ik wel kan komen, maar wat ik niet kan ondersteunen. Je lichaam werkt (en voelt) het beste als dit mooi in balans is, en kan je dan zo goed mogelijk ondersteunen als je bijvoorbeeld uitglijd of een andere onverwachtse beweging maakt.

Hoe deze beoefening eruit ziet is dus erg persoonlijk, ik geef dan ook geen specefieke stijl yoga, ik geeft yogales hoe dat vorm krijgt is afhankelijk van de groep of persoon die ik voor me heb.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op.